Kim Kolmorgen


Min "kunst"

Billede af Kim i Festtøjet
Som jeg skrev andet steds, er det ikke utænkeligt at jeg finder guitaren frem i overrislet selskab, men selvom iveren er der, er teknikken i allerbedste fald yderst beskeden. Det har dog ikke afholdt mig fra ved flere lejligheder at optræde som lejlighedsviseskriver, typisk med numre af De Gyldne Løver og Kim Larsen som inspiration. Ved fremførelsen af disse lejlighedsviser kommer guitaren også frem, men grundet den usikre teknik, medbringer jeg gerne en primitiv CD optagelse som jeg har frembragt via PC'ens billige mikrofon. Denne CD sikrer at selvom jeg går i stå, behøver resten af selskabet ikke at gøre det også. På denne side er nederst anbragt nogle eksempler. Så kan I høre at det ikke drejer sig om falsk beskedenhed.

Billedet til højre stammer i øvrigt fra Hanne og Lars' 40 års fødselsdag 2001, hvor jeg udover at levere sangen, tidligere på dagen agerede Sprechtstahlmeister ved en seance i deres have. Vi havde udtænkt en række opgaver de skulle udføre - forhåbentligt til stor moro for festens øvrige deltagere. Grunden til at jeg står med et stykke papir, er at det hele var "timet og tilrettelagt". Alligevel lykkedes det os at forsinke serveringen en hel del :-)

Billedet er i øvrigt klippet til og spejlvendt. Jeg synes at det ville virke forkert hvis jeg stod og gloede ud af skærmen. Men det er måske bare mig ... ?!

Jeg har lavet flere lejlighedsviser end de her på siden anbragte mp3 eksempler, men enten blev de kun optaget via den tids teknologi (kasetteoptager) eller også er der kun lavet tekst, og for jeres øreganges skyld, skal I nok prise jer lykkelige for det :-)
Efterhånden som jeg finder disse tekster offentligøres de nederst på denne side.


Advarsel

Afspilning af nedenstående mp3 filer sker på eget ansvar. Risiko for forhøjet blodtryk og dårlige nerver. Bør absolut ikke afspilles i børns eller hundes nærvær!

Et kort fyndigt vers der blev afsunget ved Niels og Gittes Housewarming i september 1998.
Mel: Vores Værtshus, De Gyldne Løver.
kastaniealle.mp3 (173kb)
En hel sang til Majkens konfirmation St. Bededag 1999. Stadig på den samme melodi.
Mel: Vores Værtshus, De Gyldne Løver.
majkenkonfirmation.mp3 (1051kb)
Ved Hanne og Lars' 40 års fødselsdag juli 2001 stod De Gyldne Løver for igen. Melodien var dog en anden.
Mel: Hjemmebrænderiet, De Gyldne Løver.
hanneoglars40.mp3 (1010kb)
Sangen til Rikke (ikke så) Høj's konfirmation St. Bededag 2003, bød på musik af Kim Larsen og det meste af teksten er stærkt inspireret af hans oplæg.
Mel: Nanna, Kim Larsen.
rikkekonfirmation.mp3 (321kb)


Tekster

Sangen til Niels' 30 års fødselsdag i 1993. Jeg havde den ikke længere i elektronisk format, men via min nye scanner og et tekstgenkendelses program, er det fremlagte Word dokument meget tæt på originalen, inkl. de valgte tegninger.
Mel: Smedens Vise, kendt fra Lille Palle.
smeden.doc
Sangen til Bimmers 30 års fødselsdag også i 1993. Jeg troede den var tabt, men fandt den så i en gammel backup i Word Perfect 5.1 format. Det er her ens profession kommer en til gode ;). Den er her konverteret til Word format.
Mel: Fru Jensens søn, De Gyldne Løver (igen igen).
bimmer30.doc
Sangen til Helenes konfirmation St. Bededag 1997 (så hut jeg visker). Jeg var lidt i vildrede om hvordan jeg sku' gribe sangen an. Det er jo lidt nemmere at "svine" sine jævnaldrende til, men samtidig måtte den jo helst ikke blive for konventionel. Heldigvis inspirerede hun selv med en fyldig ønskeliste, som jeg sad og hummede til, da det pludselig gik op for mig, at med ganske få ændringer kunne hendes ønskeliste afsynges på Janis Joplin's gamle acapella nummer "Mercedes Benz". Og med lidt simpel kopieringsteknik, kom sangen til at fremstå med hendes "egen" skrift (derfor er den her som bmp fil).
Mel: Mercedes Benz, Janis Joplin .
helenekonfirmation.bmp
Til Bimmers 40 års fødselsdagsfest i egen lade i Ørby d. 23. August 2003 opførte vi et helt lille stykke dansk musicaldramatik, hvorunder det gennemgående tema var Slavernes Kor for at minde ham om vores ømme rygge og slatne arme udviklet under gentagne tilbygninger, herunder laden, vi havde hjulpet ham med at få op at stå. Til gengæld var der ikke en egentlig sang til ham, men en hyldest til Ørby blev det dog til. På siden er også et par billeder fra vores optræden. Jeg er godt nok noget højrød i pæren, men det er jo nok fordi jeg er genert ;-). Lig iøvrigt mærke til hvorledes min hawaiskjorte endnu en gang kommer til sin ret :-)
Mel: Country Roads, kendt med bl.a. John Denver.
bimmer40.doc (3423 kb)
Til Mariane og Kim's 2x40 års fødselsdag d. 28. maj 2005 på Holstrupgaard, hvor rygterne ellers løb om et bryllup, stod Marianes søskende med slæb og børn op som Family Singers og udførte et groft plagiat af det musicaldrama vi opførte til Bimmers 40 års fødselsdag. Uforskammet! Nååårrh Jah, jeg må jo indrømme at jeg havde også grebet i bunken af tidligere værker, og den sang jeg præsenterede bærer jo også et tydeligt slægtsskab med et andet værk der kan findes her på siden :-) Og endnu en gang var min uforlignelige hawaiskjorte det foretrukne festtøj :-D
Mel: Smedens Vise, kendt fra Lille Palle.
marianeogkim.doc

Kontakt Til Forsiden © Kim Kolmorgen